Pohádka

14.11.2012 15:58

Děti měly za úkol ve slohu vymyslet a napsat pohádku na jakékoliv téma. Některé si můžete přečíst.

 

O třech holčičkách

V jedné temné a bouřlivé noci se tři holčičky jménem: Malča, Gabča a Terezka vydaly do světa. Celé dny a noci nejedly a potom přišly k strašidelnému domu na okraji lesa. Otevřely se dveře a viděly strašnou, děsivou, hrůzostrašnou paní učitelku Petru Barcuchovou. Gabča řekla: "Paní učitelko, proč tu strašíte?"  "Milá Gábinko, mám problém s Adamem. Pořád mě zlobí."  "Tak s tím něco uděláme", řekla Gabča. Vloupají se do školy a zabijí Adama a prchají v ukradeném ferari. Krásné červené ferari projíždí Halenkovicemi a policajti jim šlapají na paty. "To ferari už dlouho nevydrží", říká Malča. Vjely na letiště a ukradnou letadlo. A žijí až dodnes v New Yorku.                        (Adam)

 

Mezi snem a životem

Žil byl jeden medvídek a tomu se zdálo, že je ve strašidelné jeskyni. Měl před sebou dlouhou cestu a tam na něho číhaly příšery. A když se vzbudil, tak byl doma.                                                                                                                                                             (Jirka)

 

Pan Žížalák

Žil jednou Pan Žížalák. A ten Pan Žížalák neměl kamarády. A objevil se slimák, který se ho zeptal: "Jak se jmenuješ?" Pan Žížalák řekl: "Jmenuji se Pan Žížalák. A ty?" Slimák řekl: "Já se jmenuji Srdíčko slimák." Pan Žížalák řekl Srdíčkovi slimákovi: "Srdíčko, budeme se spolu kamarádit?"  "Ano", řekl Srdíčko slimák, "byl bych moc rád". Pan Žížalák říkal: "Víš, já nemám kamarády, ale ty jo!" A tak Pan Žížalák a Srdíčko slimák šli do Slimákovapanažížalákova - tak se jmenuje naše město. Pan Žížalák řekl: "Jé, to je nádhera." A pak žili oba v domově. Zazvonil zvonec a pohádky je konec.                                                   (Nikča)                                                                                                       

 

Záhada začarovaného lesa

Byl jeden jelen a putoval lesem, až potkal veverku. Ta se ho zeptala: "Kam jdeš?" Jelen říká: "Hledám si kamaráda. Budeš moje kamarádka?" Veverka vykřikla: "Jasně!!!" Putovali dál a dál, až potkali jezevce. Jezevec se ptá: "Kam máte namířeno?" "Chodíme tak po lese. Chceš jít s námi?"  "Ano!" řekl jezevec. Až našli les, který vypadal zvláštně. A taky zvláštní byl, protože se dozvěděli od obyvatelů, že je zakletý. Zvířátka si řekla: "To se musí vyřešit." A začala pátrat. Po nějaké době potkali vílu a ta jim řekla, jak kouzlo zlomit. Musí donést živou vodu, která je za sedmero horami. Po týdnu se vrátili se živou vodou. Pokropili jí celý les a kouzlo se zlomilo.                                                 (Terezka)

 

O Matějovi a Gabce

Žila jednou jedna rodina Hastíková a v ní žil jeden kluk jménem Matěj. S ním žila maminka a tatínek. Jednoho dne přišel vlk z temného lesa a řekl: "Abraka dakrata, ať se z vás stane žába!" A opravdu se to stalo. Maminka a tatínek byli proměněni v žáby, ale kluk Matěj nebyl proměněn. Tatínek s maminkou utekli do temného lesa, kde žil ten zlý vlk. Za pár let Matěj vyrostl a šel do temného lesa zachránit své rodiče. Našel dům, kde bydlel ten zlý vlk a řekl: "Okamžitě nechte mé rodiče!" A vlk se najednou polekal a Matěj řekl: "Proměň mé rodiče!" Vlk řekl: "Ano, ano, hlavně mě nech napokoji. Abraka dakrata a teď se proměňte zpátky do své podoby!" A opravdu se to stalo. Vlk utekl a už ho nikdo neviděl. Maminka s tatínkem a Matějem žili spokojeně.        (Aneta P.)