Příběhy s vyjmenovanými slovy

01.04.2013 18:12

Poslední příběhy si můžete přečíst zde. A hlasovat jako vždy na hlavní stránce.

 

O syslovi a jeho dobrodružství

Byl jednou jeden sysel a ten potkal sytého syna. Ten syn si vzal sysla domů a dal ho do krabice od bot. Pak syn nasypal syslovi do krabice zrní. Syn měl hlad a tak si dal syrový sýr. Ten sýr mu nechutnal a tak ho dal sýkoře. Jak byla noc, tak všichni slyšeli houkat sýčka, syčet hada a cvrlikat cvrčky. Večer si chtěl syn udělat houbovou omáčku, tak šel večer na houby. Aby se neztratil, tak cestou sypal zrní. Za tu dobu mu utekl sysel. Sysel byl vyděšený, protože bylo sychravé počasí. A pak uviděl syčet vylikého a zlého a smradlavého hada, který smrděl jako by byl v pomeranči. A pak se sysel vrátil domů a byl jeho konec návrat domů.

(Gábina a Nikolka)

 

Človíček

Byl jeden človíček, který měl jeden jazýček. Chodíval do školy. Blížilo se vysvědčení a dostal samé pětky. Tak se učil. Šel na hokej a komu fandil, ten vyhrál 5:3. Pak šel do Prahy. Zeptal se pána, jak se nazývá tato ulice. A on nevěděl. Tak šel do Ruzyně. Potom si našel manželku ňák brzy, protože měl 18 let. Tak žili šťastně až do smrti.

(Ríša)

 

O jedné rodině

Byla jedna rodina jménem Platošová. Jenou se rozhodli, že pojedou na výlet do Prahy. Protože bydleli v Americe, museli letět letadlem. Trvalo to 12 hodin než doletěli. Konečně přistáli na letišti v Ruzyni. To je část Prahy. Šli se podívat na českého prezidenta, který se brzy vymění na Miloše Zemana. Potom šli do cukrárny, ale moc jim to nechutnalo a tak vystrčili jazyk. A šli dál se podívat na orloj a Robin se ptá: Co to je?  To se nazývá orloj. Aha. A letěli zpět do Ameriky.

(Terezka a Gábina)

 

Krátká bajka

Žil byl jeden jazyk a nazýval se jazýček. Brzy však umřel v Ruzyni.

(Adam a Matěj)

 

O jedné kočce

Byla jedna kočka, která si myslela, že umí nazývat všechny stromy. A jednoho dne se rozodla, že napíše babičce dopis.

Dopis pro babičku:  Mylá Babyčko, co děláš doma? Já jsem z maminkou v Ruzyni a s mojí mladší sestrou. Tak ahoj tvoje Amálka

Ale ta kočka neuměla moc psát, protože nechodila do školy a školky, protože je ještě na to moc malá. A uviděla jednoho pána a vystrčila na něho jazyk. A maminka řekla: To se nedělá. A jak to? Protože to není slušné. A to je vše. Pokračování příště.

(Anetka N.)

 

Byl jeden kluk a ten bydlel v Ruzyni. Vstával brzy ráno do školy. První hodinu měli český jazyk. Po obědě šel do družiny. Zjistil, že mají novou učitelku a ta se nazývala Eva.

(Michal)

 

Nejvíc hlasů získal příběh Gábiny a Nikoly. Holky dostanou odměnu.