Vyjmenovaná slova po L

04.01.2013 11:23

Další vyjmenovaná slova a s nimi další příběhy, které jsme vymysleli. Opět můžete hlasovat o tom, který příběh je podle vás nejlepší.

 

Kočka Micka

Byla jednou jedna kočka Micka a ta se vydala do světa. Došla do mlýna. Byl opuštěný. Vešla dovnitř a řekl: Je tu někdo?.Nikdo neodpověděl. Najednou se objevil lysý muž a vlídně řekl: Ahoj. Kočička se polekala a schovala se. Muž povídá: Já ti neublížím. Kočička vylezla. Muž se zeptal: Jak se jmenuješ? "Jmenuji se Micka", odpověděla kočka. Všimla si lýtka. Rozloučili se a šli dál. (Anetka M.)

 

Kouzelní plyšáci

Byli jedni plyšáci a ti ožili. Uslyšeli, že je chce mlynář ze mlýna. Tak utekli a plynuli po potoce. Začalo se blýskat a jedno plyšové zvířátko se rozvzlykalo. Jak se přestalo blýskat, šli po louce. Protože měli velký hlad, začali jíst květinu. Jen si do ní kousli, hned ji vyplivli. Starší zvířátko říká: To je pelyněk. Šli lesem k potoku. Měli velkou žízeň, začali polykat vodu. Starší zvířátko napomenulo druhé: Vodou se nesmí plýtvat. Tak jo, omlouvám se. A a jak to bylo dál, to už nikdo neví. Ví se jenom to, že žili šťastně až do smrti.

(Terezka)

 

Vyjmenovaná slova po L

Byl jeden pejsek a bydlel ve mlýně. Uslyšel zvuk blýskajícího se blesku. Tak přišel k němu kamarád Plyš a koupil si lyže a vydali se do lesa. Uviděli pelyněk a zkusili to, jak chutná. Plyš říkal: To je hořkééééé!!!! A pak cestou uslyšeli vzlykání. "Králíčku, proč vzlykáš?" "No víš, já jsem se pohádal s krtkem a bojím se, že mě to už nikdy neodpustí." "Neboj se, my ti pomůžem." "Jé, moc děkuji. Bydlí tady za loukou. Ale ten krtek plýtvá a bude tam trochu nepořádek. Jo, už jsme tam. Počkejte, první tam jdu já." "Dobře, tak už běž." "Jééé, ahoj krtku. Promiň, že jsme se pohádali." "Jo, dobře. Přijímám to." "Jóóó, děkuji kamaráde. Jé, mě začalo bolet lýtko." "Neboj, vyléčíme to." "Jééé, děkuji. Tak jo, už se stmívá, já už jdu, tak ahoj." "Ahoj, tak zítra."

(Anetka N.)

 

O pejsku Rexíkovi

Rexík chtěl jít do světa, protože byl sám. Rexík uviděl mlýn, tak se v něm zabydlel. Uviděl rifle. V těch riflích byla díra a našel kousek plyše. Tak tím plyšem zašil svými drápky ty rifle. Rexík šel ven. Uviděl obchod s lyžemi. Tak si Rexík koupil lyže. Tak si zalyžoval. Rexík slyšel vzlykat pelyněk a ptal se: "Chceš jít k nám?" "Ano", řekl pelyněk. Tak ten pelyněk odnesl domů. Rexík slyšel zablýsknout se. Ten blesk udeřil do stromu a z toho stromu vylítlo lýko. Tak to lýko vzal dom. Venku byla kaluž, tak tu vodu Rexík polykal. A přestalo pršet, tak šel ven. Uviděl lid a ptal se: "Mají psi lýtko?" A on odpověděl: "Nevím." "Aha," řekl Rexík. Rexíkovi spadly vlasy a měl lysou hlavu. Tak čas uplynul na večer. V noci teda spal. Další den ráno uviděl fenu a řekl: "Budem manželé." A ona řekla: "Ano." Tak měli štěňata a potom žili šťastně až do smrti.

(Ríša)

 

Nejvíc se líbil příběh Anetky N. - dostane malou odměnu. A čtenáři našich příběhů se mohou těšit na vyjmenovaná slova po M, která už pilně vymýšlíme.