Vyjmenovaná slova po P

18.02.2013 08:59

Další příběhy - tentokrát s vyjmenovanými slovy po P. Hlasovat opět můžete na hlavní stránce.

 

O netopýrovi

Byl jeden netopýr, který měl malý dům, ale byl hezký. Byl pyšný na to, že je sám. Šel do města Zlína. Viděl tam včely opylovat květy. Ještě tam viděl holku, jak se pýří, a ptáka, jak se čepýří. Pak šel domů. Řekl si, že se vydá do světa. Tak se vydal do Rakouska. Viděl tam, jak zaklopýtla holka. Pak viděl stanici policie. Měli tam namalovaného slepýše. Viděl zloděje, který odpykává trest a zpytuje svědomí. Viděl potok a byl u toho potoka pýr. Pak jeden kůň jedl ten pýr. A pak šel domů.

(Ríša)

 

O koníčkovi

Byl jeden kůň a ten byl hrozně pyšný a nosil pysk pořád nahoru. Šel se projít a zahlídl ptáka, který se čepýřil. Uviděl na zahradě pýr a jak k němu šel, tak klopýtl a spadl ke slepýšovi. Zaječel a utekl pryč. Ale ještě si všiml netopýra a rozklepaly se mu kopyta. Od té doby koník nebyl pyšný.

(Alenka a Lucka)

 

Čert

Čert klopýtl, když nesl velký pytel. Uviděl slepýše a polekal se. Kolem přeletěla včela a nesla pyl. Čert ji chtěl chytit a zašlápnout kopytem, ale včela ho za to píchla do pysku. Čert se utíkal schovat do jeskyně. Byl na sebe pyšný, protože se nebál netopýrů. V pytli měl zlaťáky, které se třpytily. Nesl je do pekla. Zlaťáky cestou ztratil a v pekle za to musel pykat. Když pykal, měl dost času na to, aby zpytoval svědomí. Lucifer vymyslel, že bude jíst pýr, který čerti nesnáší. Pokračování příště.

(Vendulka a Anetka N.)

 

O slepýšovi

Byl jednou jeden slepýš a šel do jeskyně a tam byli netopýři. A jeden netopýr se jmenoval Pýcha. Pak netopýři a slepýš šli na paseku a tam byla kráva, která měla místo rtů pysk. Taky měla na zádech 2 pytle. Pak netopýři vletěli do pytle a slepýš utíkal před včelami, které sbíraly pyl. Slepýš potkal koně, který měl kopyto. A tak si slepýš na něho sedl. A ten kůň cestou klopýtal. Potom našli třpytivý kámen. Šli ven z jeskyně a potkali ptáka, který se čepýřil. Šli do města, kde potkali zloděje, který pykal. Pak viděli květinu, která se jmenovala pýr.

(Aneta P. a Matěj)

 

Nejvíce se líbil příběh Vendulky a Anetky N. Holkám blahopřejeme a odměna je nemine. :-)